Årets Stipendiat Johanna Moraeus

Orsa Musikfonds stipendium för år 2017 tilldelades Johanna Moreaus. Utdelningen skedde vid en Barockkonsert i Orsa kyrka med Orsa Musiksällskap och Johanna som solist.

 


Johanna visade tidigt intresse för sång och musik. Redan innan hon flyttat till Orsa, vid nio års ålder, hade hon börjat ta fiollektioner i Bergshamra. Johanna blev antagen i vår musik-skola där hon deltog i Suzukiundervisning, mellanstadieorkester, ungdomsorkester samt Lilla Spelmanslaget. Johanna hade lätt att anpassa sig i alla våra verksamheter. I högstadiet väcktes även hennes intresse för sång, och då i synnerhet körsång. I Orsa Ungdomskör fick hon utveckla sin personlighet och få scenvana genom medverkan i körens shower. Vid den perioden valde Johanna sången som sitt huvudinstrument. Det var till en början hennes inriktning i nästa utbildning vid konservatoriet i Falun. Efter en tid återuppväcktes lusten för fiolspel. Ju längre tiden gick blev hennes val att satsa för fullt på detta instrument. Sedan hon avslutat åren i Falun fortsatte hon ett år på Lilla Akademien som förberedelse inför ansökningsprov till Musikhögskolan i Stockholm, vilket hon lyckades med och är nu antagen där som student.

Orsa Musikfond är glada att se hennes intresse för att vidareutbilda sig. Med stolthet delar vi ut vårt stora stipendium på 20 000 kronor och önskar henne lycka till med sina fortsatta musikstudier.